כלי הבר

 

  • שייקר– הוא כלי הבר באמצעותו מנערים ומשקשקים קוקטיילים לסוגיהם. קיימים מספר סוגים של שייקרים:
  • שייקר קלאסי (קובלר)– שייקר הבנוי מ 3 חלקים – גוף השייקר, מסננת ומכסה
  • שייקר בוסטון – שייקר הבנוי מחלק אחד ממתכת וחלק שני מזכוכית. לשייקר זה תתלווה גם מסננת נפרדת
  • שייקר טין טין – שייקר בוסטון רק ששני חלקיו מורכבים ממתכת. לשייקר זה תתלווה גם מסננת נפרדת
  • שייקר פריזיאן – סוג של שייקר צרפתי
  • מסננת לשייקר – המסננת מיועדת לסנן מהשייקר את הקרח ושאר מרכיבים נוספים הנמצאים בתוכו ואינם מיועדים להיות בתוך הכוס אליו מסננים את הקוקטייל לאחר הכנתו
  • ג'יגר – כלי מדידה למנות אלכוהול הבנוי משני קונוסים קטנים בעלי מידות שונות. קיימים מספר צורות ומידות לג'יגר. המידות הקלאסיות הם: 30 מ"ל ו45 מ"ל (1 oz ו 1.5 oz ) , אך ניתן למצוא גם מידות אחרות כמו 30 מ"ל ו 60 מ"ל , 25 מ"ל ו 50 מ"ל
  • כוס ערבוב – כוס גדולה ומהודרת העשויה מזכוכית מעוצבת המיודעת לערבוב קוקטיילים
  • כפית בר – כפית המיודעת לערבוב קוקטיילים
  • מדלר – כלי העשוי בדר"כ מעץ או מתכת ומיועד למעוך ו"לכתוש" פירות, ירקות ותבלינים על מנת להוציא מהם טעמים וארומות
  • פורר – אביזר העשוי מפלסטיק או מתכת על ה"מולבש" על בקבוקי האלכוהול הממוקמים בעמדת ה"ספיד רק" כדי לווסת את מזיגת המשקה ולשלוט על הכמות היוצאת מהבקבוק
  • פרימיקס – כלי לאכסון משקאות קלים שאינם מוגזים
  • כותש קרח – אביזר בר המיועד לגרוס קוביות קרח לכדי ברד לצורך שימוש בקוקטיילים.

מחלקת הכוסות

כוס צ'ייסר – כוס להגשת משקאות בעלי אחוזי אלכוהול גבוהים (וודקה, טקילה וכו') שנהוג לשתות "במכה" אחת. מטרת השתייה בכוס זאת היא לתת "בוסט" אלכוהולי לגוף. עפ"י רוב הנפח של כוס הצ'ייסר היא 30 מ"ל

כוס שאט – ממש כמו צ'ייסר רק בנפח גדול יותר – עפ"י רוב 60 מ"ל. כוס להגשת משקאות בעלי אחוזי אלכוהול גבוהים שנהוג לשתות "במכה" אחת. מטרת השתייה בכוס זו היא לתת "בוסט" אלכוהולי לגוף.

כוס היי בול – כוס להגשת משקאות אלכוהוליים עם תוספת משקה קל כגון: וודקה עם טוניק, ג'ין אשכוליות, רום וקולה, וויסקי עם ג'ינג'ר אייל ועוד. בכוס היי בול תמיד מוסיפים קרח עד לסוף הכוס וגם קשית. בכוס זו מגישים גם קוקטיילים למיניהם כמו קובה ליברה, מוחיטו ועוד.

כוס לואו בול/אולד פאשן – כוס להגשת משקאות אלכוהול שרוצים לשתות בצורה נקייה עם או בלי קרח לבקשת הלקוח. משקאות שמוגשים בכוס זו הם בדר"כ בעלי טעמים וארומות ולכן נוהגים לשתות אותם "באיטיות" כדי ליהנות מהם. וויסקי, ליקרים הם המשקאות הנפוצים הנהוגים להגשה בכוס זו. יש גם קוקטיילים המוגשים בכוס לואו בול כגון – קאיפירנייה, קוקטייל סאוור ועוד.

כוס מרטיני– כוס להגשת קוקטיילים, הקוקטייל המוגש בכוס זו מגיע ללא קרח וללא קשית. לפני הכנת הקוקטייל נהוג לקרר את הכוס ע"י הכנסתה למקרר או ע"י מילוי הכוס בקרח לפני הכנת הקוקטייל ורגע לפני מזיגת הקוקטייל לכוס שופכים ממנה את הקרח

כוס קופ – ממש כמו המרטיני. כוס להגשת קוקטיילים, הקוקטייל המוגש בכוס זו מגיע ללא קרח וללא קשית. לפני הכנת הקוקטייל נהוג לקרר את הכוס ע"י הכנסתה למקרר או ע"י מילוי הכוס בקרח לפני הכנת הקוקטייל ורגע לפני מזיגת הקוקטייל לכוס שופכים ממנה את הקרח

כוס מרגריטה – כוס להגשת קוקטייל המרגריטה. כוס זו החלה "להיעלם" מהברים וכמעט ואינה נראית יותר. קוקטיייל מרגריטה מגישים כיום גם בכוס קופ.

כוס קוקטייל – כוס להגשת קוקטיילים. הקוקטיילים המוגשים בדר"כ בכוס זו הם בעלי מאפיינים טרופיים ואקזוטיים (קוקוס, אננס, פסיפלורה, מנגו ועוד)

כוס סניפטר – כוס להגשת משקאות הברנדי לסוגיהם או משקאות בעלי ארומות. הכוס בנויה בצורה כזאת שהיא מרכזת את הניחוח של המשקה לכיוון האף ובכך ניתן לחוות יותר טעמו וניחוחו של המשקה. בכוס זו אין מגישים תוספת, קישוט או משקה משהו נלווה למשקה.

כוס פלוט – כוס להגשת יינות מבעבעים כגון – שמפניה, למברוסקו, קאווה ועוד. הכוס בנויה בצורה שגורמת לבועות "לברוח" בקצב איטי

כוס יין אדום – כוס גדולה ו"פתוחה" בעלת רגל המציגה לראווה את יופיו של היין האדום וגם פתוחה על מנת לתת לו "להיפתח" בכוס. יין אדום נהוג להגיש בטמפ' של 16-18

כוס יין לבן – כוס גדולה וצרה יותר מיין אדום בעלת רגל המציגה לראווה את יופיו של היין הלבן. יין לבן נהוג להגיש בטמפ' של 8-12

כוס בירה – לכוס הבירה שלל עיצובים וצורות וכל מבשלה כיום מעצבת לעצמה את כוס הבירה שלה כך שטעמיו, ניחוחותיו ומראהו יבואו לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר. יחד עם זאת, לכוסות הבירה יש 3 מידות (נפח) עיקריות – שליש ליטר, חצי ליטר וליטר

 

בחנות האון ליין שלנו תוכלו למצוא מגוון ענק של ציוד בר מקצועי לברמנים